Vedd meg Te is (a könyvet!)

Idézetek


„Buddha azt mondta: A legádázabb ellenségünk sem árthat nekünk annyit, mint saját őrizetlen gondolataink.
Ám, ha egyszer megszereztük felettük az irányítást, senki más nem segíthet annyit.” (Page 1.)

„A megvilágosodás az élet teljes tudatossága. Abszolút tudatosság, amelyet nem korlátoznak félelmeink, vágyaink és az én elméleti modelljei. Ez a szabadság csak az eksztázis élményéhez hasonlítható.” (Page 1.)

„Bárhová is mégy, magadat magaddal viszed.” (Page 1.)

"A vallások olyanok, mint a nyelvek – az igazságot írják le különböző módokon. Sok vallás az igazságban gyökerezik. A szentek és a próféták, akik ezeket a hitrendszereket sugalmazták, az átfogó képet látták, és azt is oktatták. Évtizedek, évszázadok múltával a tudás önjelölt letéteményesei átdolgozták, kötetekbe szerkesztették és kanonizálták az alapító szentek szavait, tanításait, létrehozták azokat a vallási kereteket, amiket ma is láthatunk." (Page 2.)

"Van azért egy jó hírünk, mégis lehetsz igazán boldog ebben a látszólag őrült világban. Létezik út az örök békességhez. Létezik út a végső beteljesüléshez. Létezik út, mellyel kijuthatunk az élet csapdákkal teli szintjéről, amelyben már nem hiszünk a régi mesékben, ám a valóság új magyarázatai sem töltenek el elégedettséggel. Ez az út a megvilágosodás. A megvilágosodás az élet közvetlen és teljes tapasztalása, túl a korlátozott történeteken." (Page 4.)

Olvass még többet! » Libri, Lira, Anima